Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Έγγραφο της τρόικας για διαφάνεια στην πολιτική

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κυβέρνηση ετοιμάζει, εδώ και καιρό, παρεμβάσεις που αλλάζουν ριζικά το τοπίο στη χρηματοδότηση των κομμάτων, τον έλεγχο των εξόδων τους, τα προνόμια των βουλευτών. Είναι ντροπή μια αυτονόητη δημοκρατική μεταρρύθμιση να πρέπει να γίνεται έγγραφο της τρόικας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έγγραφο με το οποίο προτείνει συγκεκριμένα πεδία αλλαγών στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στην πολιτική σκηνή, έχει επιδώσει στην κυβέρνηση η τρόικα στο πλαίσιο της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Η τρόικα αποφεύγει να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά ως βασικοί άξονες των προτεινόμενων αλλαγών καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξής:

• Διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών. Το υφιστάμενο σύστημα έχει αποδειχθεί παντελώς ανεπαρκές στον έλεγχο του λεγόμενου «μαύρου χρήματος», ενώ έχει επιτρέψει τον υπερδανεισμό των κομμάτων με τον τελικό λογαριασμό να επιβαρύνει τους φορολογούμενους.
• Θέσπιση κώδικα δεοντολογίας για υπουργούς και βουλευτές.
• Καθιέρωση ασυμβίβαστων για τους κρατικούς αξιωματούχους σε σχέση με επαγγελματικές και οικονομικές δραστηριότητες. Τώρα, είναι δυνατή η άσκηση «αφανούς» οικονομικής δραστηριότητας μέσω συνεργατών ή συγγενικών προσώπων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το έδαφος για σύγκρουση συμφερόντων των κρατικών αξιωματούχων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
• Νέες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες.(Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/757318/article/epikairothta/politikh/eggrafo-ths-troikas-gia-diafaneia-sthn-politikh

 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS