Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΑΤΤΙΚΗ , ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΕΚΛΟΓΕΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ξεκινάμε για να… «ροκάρουμε» την Αττική!

Κωνσταντίνος Μανίκας

Οικονομολόγος – Ψυχολόγος

Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής
«180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» - υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος

Η επίμονη προτροπή εκλεκτών φίλων και ένα κλίμα αντιπαράθεσης της πρόθεσης για δημιουργία και αποτελεσματικότητα με το συστημικό μηδενισμό και τους αδηφάγους μηχανισμούς, αρκούσαν για να ξαναθυμηθώ ότι το χιλιοειπωμένο «ενεργός πολίτης» δεν είναι παρά η ανάγκη μας να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον των πολιτικών και κοινωνικών ιδανικών.

Ευχαριστώ πολύ όσους πίστεψαν σε μένα και με τίμησαν με αυτή την πρόταση. Ευχαριστώ εξίσου κι όλους εσάς που τόσα χρόνια μοιραζόμαστε σκέψεις κι απόψεις, ομονοούμε ή και συγκρουόμαστε αλλά πρωτίστως εκτιμούμε, ο ένας στον άλλον, τη συνέπεια, το ήθος και την καθαρή ματιά. Νιώθω εν μέρει και σαν δική σας δικαίωση την υποψηφιότητα μου. Τη δικαίωση του «εμείς» απέναντι στα υπερφίαλα εγώ.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι το τι δεν θα κάνω. Δεν θα παραβώ τις αξίες και τις αρχές μου. Δεν θα φέρω την παγκόσμια ειρήνη και το τέλος της φτώχειας στον πλανήτη! Δεν θα λύσω τα προβλήματα δεκαετιών με μαγικό ραβδί! Δεν θα περιοριστώ σε γενικολογίες αλλά θα επιχειρήσω να προσφέρω συγκεκριμένες προτάσεις.

Πόσο ρίσκο είναι να εμπλέκεσαι σε μια εκλογική διαδικασία με ορίζοντα 25 ημερών; Άγνοια κινδύνου, ψηφοθηρική αδιαφορία, αξιακή εμμονή; Ίσως όλα μαζί. Άλλωστε οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από τις δύσκολες ανιδιοτελείς μάχες που είναι διατεθειμένοι να δώσουν, όχι από τις ευκολίες που περιμένουν να τους χαριστούν!

Η στροφή 180 μοιρών πρέπει πάνω απ' όλα να φέρνει αλλαγή νοοτροπίας και αξιών. Ξεκινάμε λοιπόν για να... «ροκάρουμε» την Αττική μαζί με το Γιώργο Κουμουτσάκο και την ομάδα του! Με τον ξεχωριστό τρόπο που οι Έλληνες μπορούμε να ανατρέπουμε τα δεδομένα...

Υ.Γ. Συνειδητά αποφάσισα, στην πρώτη παρουσία μου στα κοινά, να κρατήσω σε μηδενικό επίπεδο τα εκλογικά έξοδα. Συνειδητά αποφάσισα να μην υποκύψω σε υπερβολές που παραβιάζουν απρόκλητα τον προσωπικό χώρο των συμπολιτών μου.Οι ιδέες δεν κοστολογούνται, ούτε μεταπωλούνται και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η εκτίμηση κι η εμπιστοσύνη κερδίζονται πλέον με επιθετικές ή περιττές φιοριτούρες. Άλλωστε το στίγμα της επόμενης μέρας εμπεριέχει και τον δημιουργικό πόνο του διαφορετικού.

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS