Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΕΚΛΟΓΕΣ , ΘΕΣΜΟΙ , ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΑΜΑΡΑΣ - Η αληθινή «Νέα Ελλάδα» αρχίζει... από την Αττική!

Κωνσταντίνος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος
Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής
«180ο – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» - υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος

Όσο πιο πολύ συνειδητοποιούν ότι ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, τόσο πιο πολύ τα κόμματα αναζητούν τρόπους να ορίσουν επικοινωνιακά και σε επίπεδο προτάσεων το πλαίσιο της επόμενης μέρας. Η Νέα Μεταπολίτευση, η Νέα Ελλάδα, όπως και να το ονομάσεις, η καινούρια εποχή για τη χώρα είναι μια πραγματικότητα που αποκτά μέρα με τη μέρα τη δική της δυναμική αντικατοπτρίζοντας τις αλλαγές νοοτροπίας και αξιών που αργά αλλά σταθερά συντελούνται στην Ελληνική κοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος από το 2009 μίλησε για την υπέρβαση των μεταπολιτευτικών αγκυλώσεων στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στο κράτος. Τώρα που η οικονομία σταθεροποιείται, αποκτά υγιείς βάσεις και νέους ρυθμούς, έρχεται η ώρα για τις θεσμικές ανατροπές στο κομματικό και κοινοβουλευτικό κατεστημένο. Ανατροπές που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία του πολιτεύεσθαι στα απαιτούμενα επίπεδα και θα μετατρέψουν ένα κουρασμένο και φθαρμένο σκηνικό σε πεδίο δράσης και δημιουργίας για τις επόμενες γενιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν πάνω στην απελπισία του αυτοπεριορισμού του σε έναν άγονο και στείρο περιγραφικό λόγο, έφτασε στο σημείο να κλέψει με τον πιο άγαρμπο τρόπο το σύνθημα της ΝΔ για τη Νέα Ελλάδα. Η ουσία, δυστυχώς για τον αριστερό επαναστατισμό του Τσίπρα δεν κρύβεται στις λέξεις. Κρύβεται στις ιδέες, στις αξίες, στο όραμα για μια ριζική αναδιοργάνωση των σαθρών δομών που μας οδήγησαν στο σημερινό γκρεμό.

Έχω την εντύπωση ότι ο Σαμαράς έχει ήδη κάνει δυο κινήσεις ματ που οδηγούν ομαλά στην οριστική υπέρβαση του παρελθόντος, στην αμετάκλητη εγκαθίδρυση ενός ανατρεπτικού νέου πλαισίου. Από τη μια οι προτάσεις του για τις συνταγματικές αλλαγές που περιγράφουν ένα εντελώς διαφορετικό θεσμικό περιβάλλον κι από την άλλη αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες όπως αυτή του Γιώργου Κουμουτσάκου που αποτελούν ένα πρόπλασμα σε αντίληψη, νοοτροπία, ύφος και ήθος υποψηφίων, για αυτό που μοιάζει να είναι ο στόχος του πρωθυπουργού ως προς το πολιτικό στίγμα του μέλλοντος μας.

Οι αυθύπαρκτες, δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο, η διάθεση για προσφορά χωρίς μικροκομματικές περιστροφές πολιτικού κόστους είναι προτεραιότητα, η γενιά που βιώνει τις συνέπειες των επιλογών προηγούμενων γενιών αποκτά την πρωτοκαθεδρία στη χάραξη και την εκτέλεση των πολιτικών που θα άρουν τα συσσωρευμένα αδιέξοδα.

Όποια κι αν είναι η τελική εκλογική καταγραφή αυτής της προσπάθειας σε λίγες μέρες, στη συνείδηση ακόμα κι όσων δεν την στηρίξουν καταγράφεται ως ένα επιτυχημένο πείραμα, ανατροπής κατεστημένων αντιλήψεων. Κι αυτό το πείραμα θα πάρει σύντομα διαστάσεις γενικότερου επαναπροσδιορισμού του πολιτικών δεδομένων.



Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS