Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Αντ. Σαμαράς: Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα

Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών, ο κ. Σαμαράς είπε πως μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια και τακτοποιούσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, ενώ διεμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην έξοδο στις αγορές και στις μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πετύχαμε κοσμογονικές αλλαγές και το αναγνωρίζουν οι αγορές».

Για το χρέος επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα επικυρωθεί από τους δανειστές μας ότι είναι βιώσιμο και πως η χώρα υιοθετεί εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε η Ψωροκώσταινα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε σε κάποιους άλλους, αλλά να γίνουμε ο εαυτός μας για να ξεπεράσουμε και τους άλλους, σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι από εδώ και στο εξής μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται για τον απλό πολίτη.

«Τέρμα η ύφεση»

«Από δω και στο εξής έχει μόνο προς τα πάνω όχι προς τα κάτω... φέτος τέρμα η ύφεση» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ως το 2020 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν από την κρίση.

Ειδικότερα ανέφερε πως προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016.

«Ό,τι θα σας πω βασίζεται στις πιο συγκρατημένες προβλέψεις. Όλο και περισσότεροι άνεργοι θα βρίσκουν δουλειά, τα εισοδήματα θα αυξάνονται και όλα αυτά χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς νέα οριζόνται μέτρα λιτότητας η ανάπτυξη αρχίζει από σήμερα» είπε ο Πρωθυπουργός και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας.

Ειδικότερα, ανέφερε πως στόχος είναι οι φορολογικοί συντελεστές επιχειρηματικών κερδών να μην είναι άνω του 15%, ανώτατος συντελεστής εισοδημάτων είναι 33% και ο ΦΠΑ να μην είναι άνω του 12%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 http://www.naftemporiki.gr/story/809396/ant-samaras-xtizoume-ti-nea-ellada


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS