Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΝΕΛ , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΣΥΡΙΖΑ - Επιδημία φαιδρότητας...

Στο «Απόψε...συνωμοσιολογούμε!» επεσήμαινα το κατρακύλισμα του δημόσιου λόγου που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην άκρατη συνωμοσιολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τα πρώτα σχετικά σημάδια εκτοξεύοντας γενικόλογες κατηγορίες για επιχειρηματικές παρεμβάσεις στο κυβερνητικό νομοθετικό έργο για να φτάσει να ασπαστεί άκριτα κάθε «κίτρινο» δημοσίευμα που άφηνε αβάσιμες υπόνοιες για χρηματισμό βουλευτών.

Το επιστέγασμα της φαιδρότητας έμελλε να έρθει από τον σύμφυτο με την συνωμοσιολογία πολιτικό φορέα που βάλθηκε αυτός να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά του πιθανού μελλοντικού κυβερνητικού εταίρου ανακαλύπτοντας τη μια μετά την άλλη τις... «προσπάθειες» εξαγοράς των βουλευτών του! Κανονική επιδημία φαιδρότητας, διάσπαρτης με ευφάνταστη σεναριολογία, πολιτικές δολοπλοκίες και απαράμιλλα οικονομικά ανταλλάγματα!

Κι ενώ το πρώτο σενάριο εξάντλησε τη δυναμική του πριν καν περιγραφεί, αφού κινήθηκε στα οφθαλμοφανέστατα γελοία επίπεδα της διαδικτυακής επικοινωνίας θυμίζοντας την αφέλεια των ηλεκτρονικών απατών που καλούσαν ανυποψίαστα άτομα να εισπράξουν μεγάλες κληρονομιές από ανύπαρκτους συγγενείς, είπαν να περάσουν σε κάτι πιο οργανωμένο και με υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής παρέμβαση!

Μια ακόμα κούφια ιστορία που περισσότερο προσομοιάζει με τον νεοπαγή όρο του αυτοεκβιασμού αφού η αξιοπιστία και των δυο μερών μοιάζει διάτρητη και η μεταξύ τους διαχρονική σχέση βρίθει περίεργων και σκοτεινών γεγονότων. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο «εκβιαζόμενος» είχε δηλώσει εδώ και μήνες ότι δεν δεσμεύεται για τη μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας για να μετατραπεί σε βασιλικότερο του βασιλέως της κομματικής γραμμής μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Να συνέπεσε, όλως τυχαίως, αυτή η μεταστροφή με τη σύσφιξη των σχέσεων του κόμματος του με την επερχόμενη «επανάσταση» και την προοπτική, ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, κάποιας κυβερνητικής αξιοποίησης; Μπορεί πάλι να είναι ακόμα πιο τυχαίο το γεγονός ότι παρακάμφθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να επιληφθεί του θέματος, πριν δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο, ο αρχιερέας της... «αντισυστημικής» σάτιρας και εσχάτως τηλεοπτικός ιδεολογικός καθοδηγητής. Λέτε να αφέθηκαν τα πάθη και οι διαφωνίες του παρελθόντος στην άκρη μπρος τον κοινό σκοπό!

Μέσα στη φαιδρότητα που μας πνίγει όλο και πιο σφιχτά, ας καταθέσουμε κι εμείς της συνεισφορά μας στη συνωμοσιολογία. Άλλωστε στους καιρούς των απεργών... λογικής, της ποσοστοποιημένης... σοβαρότητας και του αυτάρεσκου τσαμπουκειδή ναρκισσισμού με ή χωρίς μουσική υπόκρουση τι ψυχή έχει ένα ακόμα σενάριο περιορισμένης περιπλοκής και ανύπαρκτης συμπλοκής. Το εμβόλιο της φιαδρο-επιδημίας μάλλον αργεί ακόμα!

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος –Ψυχολόγος

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS