Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Στην εποχή του βίαιου λαϊκισμού

Του Αλέξανδρου Κριτσίκη,
Δικηγόρου, Υπ.ΔΝ

Πριν λίγες μέρες όλοι μας είδαμε με θλίψη το τραγικό περιστατικό  της επίθεσης και του ξυλοδαρμού του πραγματικά αξιόλογου ανθρώπου και βουλευτή της Ν.Δ Γιώργου Κουμουτσάκου. Λίγο παλιότερα είχαμε διαπιστώσει ανάλογα περιστατικά σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ Χατζηδάκη.

Περαιτέρω τις τελευταίες μέρες ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει, ότι συγκεκριμένοι ποινικοί και τρομοκράτες απειλούν τη ζωή του με την ανοχή των κυβερνητικών στελεχών! Αυτά φυσικά έρχονται στο μυαλό μου ως κάποια τραγικά δείγματα, μα δεν είναι μόνο αυτά. Καθημερινά βιώνουμε όλοι μας, δυστυχώς, βίαιες εκδηλώσεις τον κοινωνικό μας περίγυρο από ακραία στοιχεία σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Όλοι μας διαπιστώνουμε τέτοια περιστατικά λ.χ προπηλακισμούς πολιτικών και όχι μόνο σε πορείες, σε εθνικές εορτές κτλ.

Ύστερα από όλα αυτά έρχονται στο μυαλό μας κάποια απλά ερωτήματα του τύπου τι άραγε φταίει και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί η Μεταπολιτευτική Δημοκρατία, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όπως την οραματίστηκε η τότε γενιά του Πολυτεχνείου, έφτασε σε αυτό το σημείο απαξίωσης, παρακμή και ηθικής σήψης; Όχι τυχαία πολλοί πρεσβύτεροι αναρωτιόνται για άλλη μια φορά το διαχρονικό ερώτημα του ποιος αλήθεια κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είναι γεγονός, ότι όποιος γνωρίζει ελάχιστη ιστορία, όταν ακούει αυτό το ερώτημα έρχονται στο μυαλό του δυσάρεστες μνήμες και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Είναι γεγονός, ότι τόσα χρόνια είχαμε «εθιστεί» στον λαϊκισμό που μας είχε καλλιεργήσει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η οποία απλόχερα υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Τώρα θα «εθιστούμε» και στην ΒΙΑ;;; Φυσικά όχι!!! Η Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστη με τη βία και λειτουργεί με κανόνες. Όλοι εμείς οι ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες έχουμε ανάγκη να την περιφρουρήσουμε και να την διαφυλάξουμε. Ας ευχηθούμε το θλιβερό περιστατικό στον αξιόλογο Γιώργο Κουμουτσάκο να είναι το τελευταίο…

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS