Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Η Ελπίδα έρχεται πραγματικά τούτη τη φορά.

Του Αλέξανδρου Κριτσίκη,
Δικηγόρου,Υπ. ΔΝ

Σχολιάζοντας συνοπτικά τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν χρήσιμο να εστιάσουμε σε κάποια σημεία, τα οποία σε καμία περίπτωση θαρρώ, δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας.

Αρχικά κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπήρχε χθες νικητής ή ηττημένος. Νικητής σε κάθε περίπτωση ήταν η Ν.Δ, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι είναι η ναυαρχίδα, όπως εύστοχα έχει αποκαλεστεί, του κεντροδεξιού χώρου διαχρονικά στη Μεταπολίτευση. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές σε συνθήκες κρίσης και δη Δεκέμβρη, όπου τα μαγαζιά μάλιστα ήταν ανοιχτά, δείχνει, ότι αυτό το κόμμα είναι το πιο σταθερό εκλογικό σώμα στην Μεταπολίτευση. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορα κεντροδεξιά σχήματα. Χωρεί όμως αμφιβολία μετά τα χθεσινά, ότι μπορούν να σταθούν στον κομματικό χάρτη;

Αντίθετα, αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι αυτό το κόμμα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διασπασθεί, όσο και αν κάποια «διαπλεκόμενα» συμφέροντα πιθανόν να επιδιώκουν τη διάσπαση του. Φαίνεται όμως, ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση είναι ο απλός κόσμος της Ν.Δ, που στήθηκε εχτές στις ουρές, προκειμένου να ψηφίσει και φαίνεται, ότι δεν λογάριασε ακόμη και το παράβολο των 3 ευρώ, που χρειαζόταν για την συμμετοχή. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό αυτό μιας και σε εποχές πρωτοφανούς κρίσης σαν σήμερα έχει και αυτό την αξία του.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό σημαντικό και άξιο νομίζω προσοχής. Είναι σημαντικότερο και νομίζω ότι το διαπίστωσε όποιος συμμετείχε στα διαδικαστικά των εκλογών το γεγονός, ότι ο κόσμος ερχόταν μαζικά να στηρίξει και με τη θέληση του το κόμμα. Δεν τον ενδιάφερε τον απλό ψηφοφόρο τόσο το ποιος θα εκλεγεί, αλλά η διαδικασία. Είχε μάλιστα αναπτυχθεί μια μοναδική θα έλεγα αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Ν.Δ. Όλοι συνεργάζονταν αρμονικά και συλλογικά, προκειμένου να ξεπερασθεί η όποια δυσκολία τυχόν προέκυπτε. Επιβεβαιώνεται έτσι η διάθεση των μελών του κόμματος όχι μόνο να μείνει ισχυρό το κόμμα, αλλά και να αποτελέσει αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος που ερχόταν να ψηφίσει χτες θα έλεγες, ότι διψούσε να δει ένα ισχυρό κόμμα και πάλι, το οποίο θα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν λοιπόν διπλό το μήνυμα των εκλογών. Τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όπου αναδείχθηκαν τα ισχυρά κομματικά αντανακλαστικά του, όσο και στο εξωτερικό, όπου εστάλη ένα ισχυρό μήνυμα στον Αλέξη και στην κυβέρνηση του. Η πολιτική κυριαρχία του Αλέξη μάλλον σήμερα αρχίζει κλυδωνίζεται. Κανένας δεν περίμενε τους χθεσινούς αριθμούς προσέλευσης των ψηφοφόρων. Άρα δίκαια οφείλουμε να συμπεράνουμε, ότι δεν υπήρχε χθες νικητής και ηττημένος. Νικητής ήταν η κοινωνία. Τώρα το αν θα είναι η ώρα του Βαγγέλα ή του Κυριάκου θα ξέρουμε σε λίγες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω, ότι αυτήν την φορά η ελπίδα έρχεται πραγματικά…

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS